четвер, 25 листопада 2021 р.

 

🗓
Вже 30 років в світі проводиться Міжнародна акція "16 днів проти насильства".
І вже 20 років як Україна є частиною цієї ініціативи, яка покликана підвищувати обізнаність щодо проблем гендерного насильства, домашнього насильства, порушення прав жінок.
❗️
Однією з найактуальніших тем цієї акції в Україні сьогодні, є вимога ратифікувати Стамбульську конвенції проти насильства.
👉🏻
Стамбульська конвенція проти насильства – важливий міжнародний документ, який запроваджує стандарти захисту постраждалих та боротьби з домашнім насильством та насильством щодо жінок та дівчат.
🇺🇦
Україна є співавтором цього документу, підписала його, але досі не ратифікувала.
Ратифікація Стамбульської конвенції надасть можливість вдосконалити українське законодавство в сфері протидії домашнього насильства та насильства щодо жінок, забезпечить реагування на ті випадки насильства, які є надзвичайно поширеними (сексуальні домагання, переслідування), але практично не регулюються на законодавчому рівні сьогодні.
✍🏻
Стамбульська конвенція проти насильства – на захисті прав людини!
Для тих, хто сумнівається в необхідності її ратифікації, пропонуємо матеріал, який доступно і аргументовано зможе розвіяти сумніви та переконатись в перевагах ратифікації для нашої держави та її громадян і громадянок.
Проєкт «Голос жінок і лідерство – Україна», який впроваджує Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund проходить за підтримки уряду Канади.

Немає коментарів:

Дописати коментар