вівторок, 23 квітня 2024 р.

ТИ як? Афірмації

           Афірмації — це коротенькі, позитивні ствердні фрази для самонавіювання, які створюють правильний психологічний настрій. Щоденна практика афірмацій справді покращує настрій, допомагає повірити в себе, почати повноцінно жити та творити.
Історія появи афірмацій
     Незважаючи на те, що слово «афірмації» нагадує якусь давньосхідну практику, на зразок йоги або медитації, насправді вони з'явилися набагато пізніше в Європі.
   Одним з перших про ефективність самонавіювання (аутосуггестии) говорив французький психолог і фармацевт Еміль Куе, що народився в 1857 році. Він розробив методику особистісного зростання, засновану на здатності людини вселяти собі потрібну інформацію. Цей же підхід він пропонував і в психотерапевтичній практиці, оскільки вважав причиною захворювань уяву. Його дослідження зрештою призвели до відкриття ефекту плацебо , тобто саме зцілення пацієнтів однією лише силою їх віри в можливість цього. Еміль Куе запевняв, що в боротьбі між силою волі і уявою перемагає останнє, хоча ця думка і виглядає парадоксальним.
Види афірмацій 
    Класифікація афірмацій спирається, як правило, на ті завдання, які люди найчастіше ставлять перед собою. Здоров'я, любов, кар'єра, успіх, багатство, спортивні перемоги, творче натхнення – ось неповний перелік основних тим, які найчастіше піднімаються в афірмації. Залежно від мети, це можуть бути періодичні або щоденні вправи. 
    Наприклад, спортсмен під час підготовки до змагань налаштовує себе на перемогу. Припустимо, він завойовує золото і сенс продовжувати самонавіювання зникає. Проходить час, на горизонті з'являється новий турнір і процедура повторюється. 
На відміну від цього підходу афірмації на кожен день застосовуються регулярно. Як правило, це фрази загального призначення, не прив'язані до конкретної події: 
" я все можу»; 
" я успішний»; 
«я подобаюся людям». 
    Їх можна повторювати в будь-який момент, від цього ефект тільки посилиться . Переборщити з такою вправою не можна, адже воно приносить тільки користь. Важливо не забувати і про інші методи саморозвитку, які повинні доповнювати самонавіювання. Людині, яка хоче знайти нових друзів, крім афірмацій на дружбу, необхідно розвивати свої комунікативні навички, більше спілкуватися з людьми, частіше з ними знайомитися.


Source: https://cau.in.ua/288-afirmatsiyi.html
© cau.in.ua
 




Немає коментарів:

Дописати коментар