вівторок, 23 листопада 2021 р.

Дистанційне заняття "Психологія спілкування" 24.11.2021

 

Як спілкуватися в транспорті, на вулиці, в гостях. Правила спілкування. Саморагуляція, емоційний стан

Усім добрий день!

Формування ключових компетентностей:

уміння вчитися: дослідити важливість правил користування транспортом, розвивати вміння коригувати свої дії відповідно до ситуації; розвивати пізнавальний інтерес дітей; 

комунікативної: створити дружню атмосферу, розвивати вміння орієнтуватися у різноманітних ситуаціях спілкування, навчати висловлювати свою думку розвивати навички самостійно робити висновки;

соціальної: формувати вміння співпрацювати в парах, групах, колективі

загальнокультурної: виховувати культуру поведін­ки у громадському транспорті, культури спілкування.

Перегляньте відео та прочитайте інформацію! Пройдіть тест за покликанням https://kahoot.it/challenge/?quiz-id=dab31b14-7a9f-4b4f-9703-23def847deba&single-player=true


Діловим людям потрібно дотримуватися етикету скрізь, якщо вони хочуть мати імідж вихованої людини. Ідучи по тротуару, потрібно намагатися дотримуватись правої сторони. Щоб не заважати іншим, сумки і портфелі рекомендують нести в правій руці.

На вулиці намагайтеся не розмахувати руками, щоб когось не штовхнути. Якщо ж так сталося, потрібно попросити вибачення. Ні в якому разі не можна створювати конфлікт, потрібно навчитися вибачати інших, якщо у вас просять про це.

Якщо від зіткнення випали якісь речі, допоможіть їх зібрати, незалежно від того, хто винуватець. На вулиці не можна голосно розмовляти, сміятися, перемовлятися на великій відстані.

 Культурна людина не дозволить собі  і дивитись услід перехожим.

У разі необхідності щось узнати в перехожих, потрібно вибачитися за те, що ви їх зупиняєте і попросити допомогти вказати, як краще дістатися до потрібної вам установи, закладу тощо. Після розповіді подякувати за допомогу.

Переходячи вулицю, необхідно дотримуватися правил дорожнього руху.

Декілька якщо:

  • • якщо потрібно з кимось переговорити, варто відійти вбік, щоб не заважати іншим перехожим;
  • • якщо під час дощу під парасолькою йдуть чоловік і жінка, то парасольку має тримати чоловік. У цей час треба стежити за тим, щоб не зачепити парасолькою чужу голову або окуляри;
  • • якщо помітили в костюмі перехожого якийсь непорядок, то тактовно, привітно і доброзичливо скажіть йому про це.
  • • якщо чоловік і жінка спускаються сходами, чоловіку повинен йти на 1-2 сходинки попереду від жінки, а якщо підіймаються сходами — на 1-2 сходинки позаду, щоб бути готовим у будь-який момент жінці допомогти.

ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ!!! НЕ МОЖНА:

Стояти зі знайомими посередині тротуару і розмовляти.

Проявляти цікавість, зупиняючись для того, щоб постежити за подією.

Ходити по тротуару гуртом (у такому разі рекомендують розділитися на пари).


Саморегуляція – це здатність керувати власним психічним станом і поведінкою для того, щоб оптимально діяти в складних ситуаціях.
Саморегуляція як цілісна система психічних засобів, за допомогою яких людина здатна керувати своєю активністю, стає не перевагою, а життєвою необхідністю.

У результаті саморегуляції можуть виникати три основних ефекти:

 ефект заспокоєння (усунення емоційної напруженості); 

ефект відновлення (ослаблення проявів втоми);

 ефект активізації (підвищення психофізіологічної реактивності).

 Існують природні способи регуляції організму, до яких відносяться: тривалий сон, їжа, спілкування з природою і тваринами, масаж, рух, танці, музика та багато іншого. 

    Але подібні засоби не можна використовувати, наприклад, на роботі, безпосередньо в той момент, коли виникла напружена ситуація або накопичилося стомлення. 

Своєчасна саморегуляція запобігає накопиченню залишкових явищ перенапруження, сприяє повноті відновлення сил, нормалізує емоційний фон діяльності і підсилює мобілізацію ресурсів організму. 

Природні прийоми регуляції організму є одними з найбільш доступних способів саморегуляції: 

сміх, посмішка, гумор; 

роздуми про хороше, приємне; 

різні рухи типу потягування, розслаблення м’язів;

 спостереження за пейзажем; 

розглядання квітів в приміщенні, фотографій, інших приємних або дорогих для людини речей; 

купання (реальне або уявне) в сонячних променях;

 вдихання свіжого повітря; 

висловлювання похвали, компліментів і ін.

Джерело: https://pyrogiv.kiev.ua/shho-take-samoregulyaciya-v-psixologi%D1%97/
© https://pyrogiv.kiev.ua/

    Усмішка має велике значення у житті та самопочутті людини, адже напруження м’язів не тільки відображає, а й формує поганий настрій, утому, негативні емоції. Напруженими мають бути тільки ті м’язи, що необхідні, всі інші повинні бути розслабленими.

 При серйозному виразі обличчя напружені 17 м’язів, а в усмішці – 7. 

Сміх – це вібрація й масаж, що знімають напруження. Усмішка покращить настрій вам і навколишнім, для усмішки шукайте приводу, провокуйте усмішку.


Немає коментарів:

Дописати коментар